Nuffnang

Nuffnang

Sunday, May 6, 2012

homestay/resort/hotel di Kundasang (Gunung Kinabalu)

Assalamualaikum,

I've been in sabah for a week now hihi.2nd time ni Kundasang, my husband n I Love this place so much!

so just for our records (n yours too!), i list several resorts,hotels and homestays that available here in Kundasang!

Kundasang is the place where Gunung Kinabalu is located. this place is quite cold, for me it's colder than Genting Highland! hihih.it also has breathtaking views here n there.so girls, here the list.

cut the crap apsal aku speaking ni?bahahahahaaa.ok2 back to the topic. here the pictures of the places.sori,malas nk taip satu2 so letak gambar sudah ;p

yg ni yg 1st version, yg terletak di Kundasang yg berdekatan dgn Gunung Kinabalu, means kat bukit2 sekitar gunung. next version kery akan upload pulak resort/hotel/homestay yg kat kaki gunung.

1) Walai Tokou Homestay.
berdepan dgn pasar sayur2 n kedai2 runcit


2)U-merlin resort Kundasang


tak silap resort ni kat lereng bukit.not bad jugak.tp rasenye tak nampak mountain view dari sini.

3) Strawberry garden hotel
seperti terpampang di nama, mmg ade strawberry garden.
patu ade homemade ice cream n jem. of course ler perisa strawberry kan.


4) Sunny's village


5) Fairy garden resort
kat  lereng bukit jugak.not bad jugak. kat sini agak berkabus. 
depannye ade permandangan bukit yg sangat indah.
resort ni mmg terpahat di hati, sbb dok teringat2 lps ni nk try duduk sini plak hihih.

gambar bawah ni salah satu bangunan fairy resort ni.cantik kan?



6)mount kinabalu heritage resort & spa
one of most beautiful resort.tak silap yg paling mahal kat kundasang. sangat cantik. padan la dgn harga nye kan. ikutkan kami nk duduk sini semalam, sekali tu tengok harga rejectt terus hahaaha. utk yg honeymooners boleh try duduk sini. ade honeymoon suite,cost around RM580 utk hotel, n RM680 utk chalet. ia ada 2 jenis, hotel n chalet.


chalet seperti gambar di bawah


yg hotel lupe nk amik gambar hee




lepas tu ada tempat khas utk tgk gunung. cantik woo.

kat sini ada jugak padang utk main bola. so agak2 nk panas kan badan boleh la main bola sambil berlari2 dalam kabus hihihi.patu ade jambatan gantung.yg ni utk pergi ke kawasan chalet. sejuk gila kot sini.hihi


ok for now, itu aja.nnt kery review based on tempat.malas nk review ikut hari hahahaa

5 comments:

dhiera said...

masa kite pergi kundasang dulu tinggal dekat ranau. area hot spring tu. best la sane! kat situ keluar2 rest house je nampak gunung kinabalu. sangat cantik!!

Kerry Mirza said...

heeh btul2.situ sgt cantik!

Miz Fieza said...

salam sy first time nak pg bercuti ke sabah....ader number contact mana2 yg hotel.chalet area sabah yg ok means kundasang....... harga berpatutan hahah

Khairiyah aka Kerry said...

hehe fieza, blh google ikut list2 yg kery kasi.nk kate berpatutan tak sure, sbb sepanjang dok p sana asik dok pine kinabalu je heee..kat pine RM195 per nite inclusive breakfast + dinner/lunch.

echa takashimaya said...

hai :)

nak tanya,ada tak contact untuk Fairy garden resort?

kalau ada boleh tak nak minta tolong email kat saya information macam mane nak reserved.
sebab dah try cari tapi tak jumpa :(

thanks.

sitinoraishah.haron@gmail.com

The clock is ticking